Sütimizéria » Blog Archive » Elvarázsolt piknik után a Titkos kertben jártunk
Ilona Praktikái Ajándékbolt   Sütimizéria receptkönyv FejesRibizke   Sütiklub   Latin Negyed csokibolt  

Elvarázsolt piknik után a Titkos kertben jártunk

2011. július 11. hétfő | 10:20 | 17 hozzászólás


Hihetetlen, de már tíz napja, hogy Iringó és Eszter megtartották első, önálló divatbemutatójukat az Anna fürdőben. A lányok ezzel egy időben csodát is teremtettek. 🙂 Még cikkeztek is róluk a Délmagyarban! Nővérkém idei kollekciója tényleg bravúrosra sikeredett, igazi, kiforrott gondolatai voltak stílusra, fazonra és színekre egyaránt. Komoly kutatómunka előzte meg a tervezés szakaszát, de bejött neki. Pontosan azt a vonalat csípte meg, ami tavasztól az üzletek vállfáiról is visszaköszön: gondolok a finom kis fodrokra, a csipkeszegésekre, az üde nyári színekre… Ugye ismerős? Pinduri kis virágok, pöttyös és kockás minták, mindenütt jelen vannak. Nem csak a divatban, de már ételfotós kiegészítőkön is ott nyüzsögnek. Tényleg mosolycsalogató, ahogy anyagok szegőjén, szalvétákon, meg kismillió csentresemen díszelegnek.. :-)) Az otthon melegében. És én újra meg újra beleszeretek ebbe a világba. 🙂

Két utcányira, klimatizált autóban. Mi így élünk…? :-))

Az ünneplésre volt hát okunk – főleg így, hogy 29. szülinappal kötöttük egybe. Milyen nehéz lesz ezt űberelni a harmincadikon… 😉 Ott fönt épp visszük a tortát. Csilli új ruci, partihangulat, már-már elfolyó marcipánfigurákkal. Nahát, itt még egész kisimult az arcom!

Az önfeledt átadás – avagy amint Iri megkapja új “varrókészletét”. :-))
Apu művészfotóival!

A buli, a kaja pedig… Hááát, keményen el volt kényeztetve a társaság! Sanyi isteni Újházy tyúkhúslevesével indítottunk (bár kánikulában kissé kitikkasztja az embert!), mialatt Iringó a saslikot készítette elő, igazi nyári salátákkal körítve.

Balra Újházy tyúkhúsleves, jobbra saslikok nyersen.

Két főétel között, talán kissé szokatlanul feltűnt a desszert, az én citromkrémes túrótortám, málnaszemekkel. 🙂 Családi körben azt hiszem még nem volt ekkora sikere tortámnak! Odavoltak a díszítésért, elolvadtak az frissítő túrókrémtől! Benyomtunk egy-egy cikket, és nahát, máris vidámabban lubickoltunk a verejtékcseppekben!

Brutális azért, hogy egy 18 centi átmérőjű nudli torta mennyi anyaggal megszívta magát. :-)) Oké, megint baromi magas lett, mégis azt hittem maradni fog krémből. Erre fél kiló túrót, ugyanennyi mascarponét, 150 ml habtejszínt, egy citrom reszelt héját és kismillió málnaszemet könnyedén elnyelt.

Balról egy tortaszelet magaslik, jobbra bontjuk a leplet.


Lucacic pohárban, meg életnagyságban.

De valóban rettentően finom volt, még a tömény fondánburkot is elbírta. Ilyen ez, új kedvenccé avattuk.


Hozzávalók

1 adag csupacsokis piskóta, két 18 centis kerek tortaformában sütve
1 adag túrókrém
200 g málna

A túrókrémhez:

500 g mascarpone
500 g friss, jól behűtött tehéntúró
50 ml folyékony tejszín
2 csésze porcukor
100 ml habtejszín (fél csomag Dr. Oetker zselatinfixxel keményre verve)
1 citrom reszelt héja

Elkészítése

  1. A már jól bevált, csupacsokis piskótánkat lesütjük, félretesszük hűlni, majd mindkét korongot három-háromba vágjuk.
  2. A krémhez a tehéntúrót a folyékony tejszínnel és a mascarponéval, egy botturmix segítségével krémesre keverjük. Hozzákeverjük az átszitált porcukrot, majd a reszelt citromhéjat.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, félidőben elkeverjük benne a zselatinfixet, és rögtön, óvatos mozdulatokkal a krémbe forgatjuk. Félretesszük.
  4. A torta összeállításához az első piskótakorongra kevés krémet teszünk, felsorakoztatjuk rá a málna szemeket, majd még egy kevés krémmel befedjük. Ráhajtjuk a piskótalapot, és megismételjük a műveletet még ötször.
  5. Oldalát és tetejét is krémmel borítjuk, díszíthetjük tejszínhabbal, szezonális gyümölcsökkel, vagy cukormassza borítással, varrótűkkel megspékelve. 🙂

A bolondlány és hercege,
avagy az ünnepelt, a kék marcipángombokhoz öltözve.

További képek itten.

Pin ItFollow Me on Pinterest» Nem tartoznak cimkék a bejegyzéshez.
Publikálta: Csenge Kategória: ÉDES SÜTIK, torta 17 hozzászólás » | 3 964 olvasás



17 hozzászólás - “Elvarázsolt piknik után a Titkos kertben jártunk”


  1. Judyt üzenete:

    És még egy kérdés… Szerinted a torta elkészíthető előző nap addig,hogy befedem a fondanttal, és csak másnap dekorálom? A legutóbbi formatortám is kb 8 órát igényelt, most viszont nem lesz ennyi időm a buli előtt :S

  2. Csenge üzenete:

    Szia Judyt!
    Egy csésze megfelel a hétköznapi 250 ml-s bögréknek, de tudok mutatni megbízható átszámítót is, lehet úgy a biztosabb: http://allrecipes.com/howto/cup-to-gram-conversions/

    24 centis forma azért jóval nagyobb a 18-nál, de nem probléma! Csinálj másfél adagot, úgy biztosan elég lesz! A csónakok egyébként igen, egész adagból készültek.

    Még jót is tesz neki, ha összeérnek az ízek. Szerintem kszítsd el, töltsd be a tortát, de a fondánt csak másnap nyújtsd ki rá, nehogy ne bírja ki az egy éjszakás hűtős bentlétet. A dekorcuccokal meg megcsinálhatod előző nap, jobb, ha picit szikkad a marcipán!

    Hajrá hajrá, aztán ne felejts el beszámolni!

  3. Judyt üzenete:

    Jaj, nagyon köszönöm! akkr a fondant másnapra marad 😉 Egyenlőre nem 100%ban fogom a tortát a recept szerint csinálni, mert más a koncepció 🙂 De a töltelék nagggyon bejövős, ezért esett rá a választás. Mindenképp beszámolok majd!

  4. Judyt üzenete:

    Küldetés végrehajtva 🙂 Nagy sikerem volt vele 😉 Majd írok róla ma-holnap bejegyzést, és küldöm a linket! Ezer hála neked a receptért, és a segítségért!

  5. Judyt üzenete:

    A blogon a végeredmény 😉 Köszönöm nagyon a segítséged mégegyszer! Ha érdekel a bejegyzés: http://asztika.blogspot.com/2012/05/torta-kalocsaira-himezve.html

  6. Csenge üzenete:

    Azta, de hiszen ez gyönyörű….Nagyon tehetséges vagy, mindjárt írok is egyet a blogodra! 🙂

  7. Judyt üzenete:

    Jaj, nagyon köszönöm! El sem hiszed mennyire megtisztelő a bókod számomra 😉 (egyébként írtál? mert nem találom :O na nem számonkérésként,csak azért,hogy a rendszerben van-e a hiba?)


Nincs facebook fiókom, másként szeretnék hozzászólni!


* = kötelező kitölteni
Az üzenetben használhatsz HTML-tageket.

Spam Protection by WP-SpamFree