Sütimizéria » Blog Archive » Banános sajttorta szederglazúrral
Ilona Praktikái Ajándékbolt   Sütimizéria receptkönyv FejesRibizke   Sütiklub   Latin Negyed csokibolt  

Banános sajttorta szederglazúrral

2014. július 20. vasárnap | 17:54 | 1 hozzászólás


Egyszerű, gyors, lágy hófehér krémréteg intenzíven gyümölcsös bevonattal. Még áprilisban készült ez a sült banános sajttorta, szederglazúrral, persze akkor még töppedt mirelit szedrekkel körberakodva. Most végre igazi szedret halmozhatunk rá, semmi fonnyadtkodó összeaszódással a széleken (…. remélem elnézitek nekem), csak ez a sziporkázó lila gyümölcs, kiegészülve a szerecsendiós banánközéppel. Jó besütizést hozzá!

Kekszalap:

100 g győri csokis zabkeksz
40 g olvasztott vaj

Krém:

100 g porcukor
2 nagy tojás (130g)
1 tojássárgája
250 g krémsajt
120 g túlérett banán, pépesítve
1/4 tk. szerecsendió
5 g kukoricakeményítő

Tetejére:

1 nagy tojás
150 g tejföl
1 ek. limelé
1 lime reszelt héja
cukor, ízlés szerint

Szederbevonat:

250 g szeder
2 lime leve, reszelt héja
csipet citromsav
100 g cukor
+díszítéshez friss szeder

Elkészítése:

  1. A zabkekszet aprítógépben ledaráljuk, az olvasztott vajat hozzácsurgatjuk, majd egy 18 centis kapcsos forma aljába egyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük az alapot.
  2. Közben a tojásokat a cukorral kihabosítjuk, hozzákeverjük a krémsajtot, a banánpürét, a szerecsendiót, végül a kukoricakeményítőt. A masszát ráöntjük a zabkekszes alapra és betoljuk a 180 fokos sütőbe 10 percre. Ezután a hőfokot 150 fok légkeverésre csökkentjük, így sütjük további 25 percig.
  3. Tetejére a tojást, tejfölt, ízlés szerint adagolt cukorral és a lime héjával, levével óvatosan a szilárdulásnak indult sajtkrémalapra töltjük (vigyázzunk, hogy ne süllyedjen le a massza, használjuk egy kanál hátát az egyenletes elterítéshez). Süssük további 10 percig, majd kiakasztott sütőajtónál hagyjuk további 10 percre bent. Közepe ekkorr  Hűtsük ki teljesen.
  4. Közben a szederbevonathoz a szedret a lime levével, reszelt héjával és egy csipet citromsavval kezdjük el forralni. Kb. 8 perc után adjuk hozzá a cukrot, addig kevergessük folyamatosan, amíg a gyümölcsvelő el nem válik az edény aljától. Passzírozzuk át egy szitán, és kenjük a lehűtött sajttorta tetejére, oldalára.
Pin ItFollow Me on Pinterest» Nem tartoznak cimkék a bejegyzéshez.
Publikálta: Csenge Kategória: egyebek 1 hozzászólás » | 2 684 olvasás



1 hozzászólás - “Banános sajttorta szederglazúrral”


  1. Zsófi üzenete:

    Elkészült, csodás-mesés, köszönet a receptért:) Gyönyörűen dolgozol, szeretem olvasni, nézegetni. Sok sikert Csenge!


Nincs facebook fiókom, másként szeretnék hozzászólni!


* = kötelező kitölteni
Az üzenetben használhatsz HTML-tageket.

Spam Protection by WP-SpamFree