Sütimizéria » Blog Archive » Kávés sült sajttorta, roppanó bonbonokkal
Ilona Praktikái Ajándékbolt   Sütimizéria receptkönyv FejesRibizke   Sütiklub   Latin Negyed csokibolt  

Kávés sült sajttorta, roppanó bonbonokkal

2014. július 19. szombat | 08:48 | Még nem érkezett hozzászólás


Kávébolond vagyok. Persze Babszi mellett nem csoda, ha rászoktam, egy-egy Árkádba beszabadulós-shoppingolós napon mindig kerítünk alkalmat egy jó kávéra a Coffeeshop Companyban. Danival úgyszintén megszerettük a kínálatot, mostanra visszatérő vendégei lettünk a helynek. Szeretem, hogy bár frencsájz alapú, mégis minden a felszolgálók türelmén, ügyességén múlik. Igazi különlegességek kaphatók ott, legújabb Iced Coconut Mochachino-juk állaga, habossága állítom, hogy vetekszik egy jól behűtött mousséval. Érdemes lenne a vendéglátás ezen ágában is mélyebben elmerülni, új utakat nyitna, szerintem rengeteg új kreáció születhetne belőle… 🙂

A kávé összekombózva egy sajttorta-alappal pedig maga a tökéletesség, és mindezt olyan tisztán! Semmi bonyodalom, hosszadalmas elkészítési idő, a jó alapanyagoknak hála nem érhet csalódás. Tömör, és mégis krémes textúra, nem fojtós. Ostyagolyókkal a tetején pedig olyan kis bohókás. 🙂

Sajttorta

140 g csokis zabkeksz
40 g olvasztott vaj
250 g Philadelphia
250 g Mascarpone
100 g tömött nádcukor
1 ek. liszt
2 nagy tojás + 1 nagy tojássárgája
150 ml tejszín
1 rúd vanília
1 tk. kávépor (Arabica)
2 tk. forró vízben feloldva
2 tk. kávékivonat (Nielsen Massey)

Kávébevonat:

8 g olvasztott vaj
2 ek. tejszín
25 g tömött világos nádcukor
50 g étcsoki
1 tk. kávékivonat

Ostyagolyók:

2 ek. dulce de leche karamellkrém
1 tk. sós karamell
1 ek. kávélikőr
1 tk. kávépor (Arabica)
45 g tejcsokoládé
kakaóbabtöret
24 db ostyaburok
100 g étcsokoládé
kakaópor

Elkészítése:

  1. A csokis zabkekszet őröljük meg, keverjük el az olvasztott vajjal, nyomkodjuk bele egy 18 centis kapcsos tortaforma aljába.
  2. A sajttorta többi hozzávalóját felhasználás előtt egy órával vegyük ki a hűtőből. A kétféle krémsajtot habosítsuk ki a cukorral, majd egyenként a tojásokkal. Végül röviden keverjük tovább az ízesítőanyagokkal. Süssük 150°C-os sütőben 90 percig, kiakasztott sütőajtónál további 10 percig. Hűtsük ki. Közben készítsük el tetejére a bevonatot, olvasszuk össze a hozzávalóit és terítsük el a sajttorta tetején. Tegyük a hűtőbe 2 órára és hintsük meg kakaóporral.
  3. Az ostyagolyókhoz a kétféle karamellkrémet a kávélikőrrel felmelegítjük, feloldjuk benne az instant kávéport és a tejcsokoládét. A krémet habzsákból üreges ostya felekbe töltjük, tetejére kakaóbab-töretet szórunk, majd a feleket egymásba fordítjuk. Olvasztott étcsokoládéba mártjuk, végül kakaóporban meghempergetjük.
Pin ItFollow Me on Pinterest» Nem tartoznak cimkék a bejegyzéshez.
Publikálta: Csenge Kategória: egyebek Megjegyzés küldése » | 2 231 olvasás




Nincs facebook fiókom, másként szeretnék hozzászólni!


* = kötelező kitölteni
Az üzenetben használhatsz HTML-tageket.

Spam Protection by WP-SpamFree