Sütimizéria » Blog Archive » Zengő zöldekkel…
Ilona Praktikái Ajándékbolt   Sütimizéria receptkönyv FejesRibizke   Sütiklub   Latin Negyed csokibolt  

Zengő zöldekkel…

2015. július 20. hétfő | 14:25 | Még nem érkezett hozzászólás


…zsibong már a nyár. Ugyan most kicsit visszaveti az embert ez a fülledt meleg, de igenis zsibong, és igenis zengő zöldben. Sok minden történt az elmúlt hónapokban, ugyan a legtöbb bejegyzésemet hosszú eltűnéseim után mindig így kezdtem…

Vannak nagyon szép emlékeim és rosszak is, de abban biztos vagyok, hogy minden okkal történt és fog is történni a jövőben. Szeretek ilyenkor rápillantani a régi bejegyzéseimre, valahogy mindig erőt ad…. Elgondolkodom a 17 éves önmagamról, az akkori cselekedeteimről és problémáimról. Igazi gyermeklelkű kamasz voltam, tele bizalommal, naivitással, kamaszok általános butaságaival; befeléfordulás, ami mégis nagyot szól. 🙂 2008… Olyan problémákat zúdítottam a családra, amiknek igazi súlya volt, most mégis hihetetlen messzinek tűnik. A szerető család azóta is megmaradt, ugyanolyan dilis de összetartó.

6 éve Apával és Luca keresztlánykámmal, Babsziékkal 🙂 … és most. Fotó: Frank Yvette, Délmagyarország (2015)

Szerelmes lettem Daniba, akivel újabban együtt nyitunk ajtót a legínyencebb problémákra. Nagyon jó érzés ám, mert amikor megoldunk valamit, szárnyalunk. Ott a másik neked, van hogy egyforma véleménnyel, máskor meg ott a “túl édes vagy nem túl édes fagyi” égető kérdése vagy hogy “béna-e a Kárász utcán az a “méretes lakodalmas sátor” vagy sem… 🙂  Jó összeszólalkozni, vitázni, ércelődni. Még jobb valami különlegeset ebédelni, csókolózni, szájrapuszilni, drazsépuszilni, nagyokat nevetni, ölelni,ölelni… élni… Együtt vagy külön, amikor külön, akkor nagyon nekiszomorodva, majd amikor végre beállít, puffogva meg bosszankodva. mert hogy amúgy is miért volt eddig távol.

Dani meg én meg család… Az “Olasz meló” családi bulin 🙂

Továbbra is sütök, és keresem az utam. Ha nem csinálnám, többé talán nem is hordanék rózsaszínt. Mindig szürke kabátban járnék, még ilyen nagy melegben is, és a fejem fölött engem követő esőfelhőn bosszankodnék naphosszat. Ez olyasmi ami nem jön egykönnyen. Folyton zuhanok valahonnan és tartok valahova, és a zuhanás közben mégis megtaulok élni vagy végül ejtőernyőt bontani. Dani úgyis segít végül, és talán ki is ránt hóbortjaimból, mert ott van mindig mellettem.

Egy számomra nagyon kedves recept:

TOKIOI MÁLNAKÁVÉ: Keksz, gyömbérszirup, málna mousse, gyömbéres joghurt hab, csokoládé és visszaforralt tokiói málnakávé

 12 db-hoz / Elkészítési idő: 40 perc + sütési idő

Kakaós omlós tésztakosárkák vékonyra nyújtva (Ladurée recept), temperált csokifélgömbök (Silikomart 6 cm); Gyömbérhab: 250 g joghurt, 50 g méz, 2 dl gyömbérszirup, 1 lime leve, 3  lap beáztatott zselatin; Málnakrém: 150 g málna (fagyasztott is lehet), ½ citrom héja, leve, ½ rúd vanília, 3 ek. cukor, 1 lap beáztatott zselatin, 1 nagy tojásfehérje (35 g), 65 g cukor, 75 g tejszín habbá verve; Kávészirup: 1.5 dl erős lefőzött Tokiói Málnakávé (Frei), 100 g tejszín,  75 g méz, 75 g cukor;

  1. A gyömbérhab hozzávalóit a lime-lé és a zselatin kivételével összekeverjük. A lime levét megmelegítjük, feloldjuk benne a zselatint és az előzőekhez keverjük. Szifonba töltjük, behűtjük.
  2. A málnakrémhez a málnát a vaníliával, a citrom levével, héjával főzni kezdjük, ha már szétesett hozzáadjuk a cukrot és további 10 percig forraljuk. Szitán átpasszírozzuk, 1 teáskanálnyit félreteszünk belőle, a többiben feloldjuk a zselatint.  A fehérjét kemény habbá verjük. A cukrot annyi vízzel, ami épp ellepi, főzni kezdjük. Amikor karamellizálódni kezd, hozzáadjuk a maradék málnavelőt, elkeverjük. Folytonos habverés mellett a tojáshabhoz csurgatjuk. Kihűlésig tovább keverjük. A tejszínhabbal együtt a málnavelő alá forgatjuk és kihűtjük a krémet.
  3. Gyömbérszirupba áztatjuk a tésztakosárkákat.
  4. A kávészirup hozzávalóit egy lábasban 10 percig forraljuk.
  5. Tálaláskor a tésztakosárra, forró vízbe mártott teáskanállal rágaluskázzuk a málnakrémet, mellé a szifonból gyömbérhabot nyomunk. Tetejére csokifélgömböt illesztünk, amit – már család előtt – a forró kávésziruppal olvasztunk meg.
Pin ItFollow Me on Pinterest» Nem tartoznak cimkék a bejegyzéshez.
Publikálta: Csenge Kategória: egyebek Megjegyzés küldése » | 1 062 olvasás




Nincs facebook fiókom, másként szeretnék hozzászólni!


* = kötelező kitölteni
Az üzenetben használhatsz HTML-tageket.

Spam Protection by WP-SpamFree